Αιγιαλός Ερυθρός 2010 – Αμπελώνες Ρίρα

Από τον VASILIOS GAVRILIS

Χειμώνας χωρίς Αιγιαλό Ερυθρό, δε λέει! Η Αιγιαλεία στο προσκήνειο.

Μιλάμε για ένα από τα καμάρια των αμπελώνων Ρίρα και του Παναγιώτη Τσίτσα.

Το blend Merlot και Syrah, στα καλύτερά του. Στο ποτήρι το χρώμα του εμφανίζεται βαθύ πορφυρό με ρουμπινί ανταύγειες. Στη μύτη, στο μπουκέτο αρωμάτων ξεχωρίζουν τα ώριμα δαμάσκηνα, η κανέλα, το κόκκινο πιπέρι, το γαρύφαλλο, δίνουν ευχάριστες νότες. Στο στόμα η ένταση και η πολυπλοκότητα που δίνει η ποικιλία Syrah, δένει με την απαλότητα του Merlot. Το αποτέλεσμα, ένα κόκκινο κρασί πληθωρικό με μιά φινέτσα που βρίσκεις σε κορυφαία γαλλικά κρασιά.

aigialos2010aromas

Τώρα από πλευράς φαγητού, θα ταίριαζε με κόκκινα κρέατα κατσαρόλας με κόκκινες σάλτσες, μοσχάρι, κόκορα, κουνέλι, κυνήγι (λαγό, αγριογούρουνο) και πιάτα ώριμων κίτρινων τυριών. Ο συνδυασμός με το χαλούμι απογειώνει τη γεύση.

0038

Και να θυμάστε,  το κτήμα Ρίρα θα συζητηθεί.

Καλή απόλαυση

Καλά κρασιά.

Κάνε Εγγραφή για τις πιο φρέσκες εβδομαδιαίες ιστορίες κρασιού!

Γράψε σχόλιο

Translate »