Η Αράχωβα με το “Φασούλι” της

Από τον VASILIOS GAVRILIS

Η Αράχωβα, στολίδι στις ράχες του Παρνασσού, γνωστή από τα χιονοδρομικά της κέντρα και την κοσμοπολίτικη ζωή, έχει να δείξει πολύ περισσότερα από αυτά που οι περισσότεροι ξέρουν.

Είναι η δεύτερη φορά μετά από πολλά χρόνια που επισκέπτομαι την Αράχωβα με ώριμα μάτια πλέον και όχι με τα μάτια ενός νεαρού με ότι αυτό συνεπάγεται. Η σημερινή Αράχωβα παρά την αλματώδη ανάπτυξή της, διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα της, τα ήθη και τα έθιμά της. Στη δυτική έξοδο της πόλης προς τον Παρνασσό έχει στηθεί μαρμάρινη προτομή του Γ. Καραϊσκάκη, πάνω σε πέτρες, συμβολικό τρόπαιο νίκης 300 τουρκικών κεφαλών, που στήθηκε μετά την μάχη. Όλοι , όσοι πέρασαν από δω υμνούν το όμορφο αυτό φυσικό μπαλκόνι του Παρνασσού.

Στη αναζήτηση μου για παραδοσιακό φαγητό και όχι για μια ταβέρνα με τα κλασικά ψητά, εντόπισα στους πρόποδες του Παρνασσού, πάνω στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο, το επιβλητικό “Φασούλι”. Το ξύλο και η πέτρα κυριαρχούν στο χώρο δημιουργώντας μια φιλόξενη και όμορφη ατμόσφαιρα, το service είναι άψογο και έχει εκπληκτική θέα. Ελληνικά παραδοσιακά πιάτα, μαγειρευτά και ψητά της ώρας,  ένα μενού για όλα τα γούστα. Η λίστα των κρασιών  ικανοποιητικότατη για ταβέρνα με μια γκάμα από πέντε λευκά, ένα ροζέ και τρία κόκκινα, πιστεύω ότι είναι για όλα τα γούστα.

Το “Φασούλι” αποτελεί μια ιδανική επιλογή για το φαγητό σας..

fas1

fas6

Καλά κρασιά.

Κάνε Εγγραφή για τις πιο φρέσκες εβδομαδιαίες ιστορίες κρασιού!

Γράψε σχόλιο

Translate »