“Κτήμα Κοκοτού” Ανοιχτές Πόρτες.

Από τον VASILIOS GAVRILIS

«Μέναμε στο Κολωνάκι, στον Λυκαβηττό. Ενα καλοκαίρι, γυρίζοντας από διακοπές αντικρίσαμε μια πολυκατοικία-θηρίο μπροστά μας. Σκεφτήκαμε να φύγουμε από το κέντρο, να επιστρέψουμε στη φύση. Ετσι βρήκαμε και αγοράσαμε το κτήμα μας, στη Σταμάτα το 1975». Η Ανν Κοκοτού αφηγείται καταιγιστικά την ιστορία του κτήματος. Μια στιγμή τελικά, ήταν αρκετή για να αλλάξει μια ολόκληρη ζωή. Ετσι λοιπόν, εκείνη και ο σύζυγός της Γιώργος, έσκυψαν επάνω στη γη και στους θησαυρούς της.

kokotos7

Το όνομα της οικογένειας Κοκοτού είναι γνωστό στους μύστες του καλού κρασιού, καθώς τα κρασιά της έχουν κατακτήσει πλήθος βραβείων και διακρίσεων. Από το 2011, ξεκίνησαν μια νέα προσπάθεια, μέσα από μια καινούργια ετικέτα, που φέρει και το όνομα της οικογένειας.

Συγκεκριμένα παράγουν τα κρασιά:

Στους αμπελώνες 70 στρεμμάτων του κτήματος καλλιεργούνται διεθνείς ποικιλίες, Cabernet Sauvignon, Merlot και Chardonnay πάντα με στόχο την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας, ενώ από συνεργαζόμενους αμπελώνες στην ευρύτερη περιοχή αγοράζουμε Σαββατιανό, Ροδίτη & Gewürztraminer. Η γκάμα των κρασιών των Κτήματος Γ. Κοκοτού απαρτίζεται από επτά διαφορετικές ετικέτες, ενώ η συνολική ετήσια παραγωγή αγγίζει τις 50.000 φιάλες. Στο κτήμα παράγεται επίσης αγνό μέλι και λάδι.

kokotos2

Οι δραστηριότητες δεν σταματούν εδώ. Το κτήμα, το οποίο καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 80 στρεμμάτων έχει έντονο διασπασμένο ανάγλυφο με αποτέλεσμα την καλλιέργεια πολλών ειδών. Ετσι, συμβιώνουν αρμονικά οι βιολογικές καλλιέργειες, όπως οι αμπελώνες, ο ελαιώνας και ο λαχανόκηπος, με τα μελίσσια και το μικρό ορνιθοτροφείο. Δροσερά λαχανικά, αγνό μέλι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκα αβγά, «για την οικογένεια και τους φίλους μας» όπως λέει η Ανν Κοκοτού.

kokotos

kokotos9

kokotos6

kokotos4

kokotos8

kokotos5

kokotos2_1

kokotos1

kokotos3

Φωτογραφίες: http://www.photoinphoto.com/ από τον VASILIO GAVRILI

Καλά κρασιά.

Κάνε Εγγραφή για τις πιο φρέσκες εβδομαδιαίες ιστορίες κρασιού!

Γράψε σχόλιο

Translate »