Μοσχοφίλερο 2014 – Μπουτάρης Οινοποιητική

Από τον VASILIOS GAVRILIS

Στα πρώτα μαθήματα οινογευσίας με τον δάσκαλο  Δημήτρη Χατζηνικολάου έλεγε ότι, το πρώτο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει κάποιος που θα μπορεί να  καταλαβαίνει ένα κρασί και τις διαφορές των οινοποιήσημων ποικιλιών σταφυλιών σε συνδυασμό πάντα με το φαγητό, θα είναι η ευθύνη επιλογής κρασιού για την παρέα του και να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Κατά την άποψη μου, η λύση στο πρόβλημα λέγεται, Μοσχοφίλερο.

Ένας άξιος πρεσβευτής της ποικιλίας Μοσχοφίλερο, είναι και το ΜΟΧΟΦΙΛΕΡΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ. Αυτό το μονοποικιλιακό κρασί, είναι κατηγορίας Π.Ο.Π από το οινοποιείο Μαντινείας, στη Πελοπόννησο.

moschofilero

Το χρώμα του είναι λευκοκίτρινο με πρασινοκίτρινες ανταύγειες, στη μύτη βγάζει άρωμα λουλουδιών και εσπεριδοειδών. Στη γεύση κυριαρχεί το τριαντάφυλλο και το πορτοκάλι. Είναι ένα φρέσκο κρασί, γεμάτο και ισορροπημένο.

0011

Είναι πάρα πολύ ευέλικτο στο συνδυασμό φαγητών όπως, σαλάτες, ορεκτικά, πιάτα θαλασσινών και ψάρια, όπως κουτσομούρες ψητές και μύδια πιλάφι, πιάτα κρεάτων όπως αρνάκι λαδορίγανη, παστό, γουρουνόπουλο, αλλά και πιάτα φρούτων. Τυριά μαλακά με λίγα λιπαρά, όπως κατίκι Δομοκού.

Τι άλλο θέλετε από ένα εύκολο, καθημερινό κρασί.

Καλά κρασιά.

Κάνε Εγγραφή για τις πιο φρέσκες εβδομαδιαίες ιστορίες κρασιού!

Γράψε σχόλιο

Translate »