Ενέχυρο τα Κρασιά για μετρητά στη Νέα Υόρκη

Από τον VASILIOS GAVRILIS

Η πρακτική της χρησιμοποίησης καλών κρασιών ως εγγύηση για την εξασφάλιση βραχυπρόθεσμων δανείων κερδίζει έδαφος στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τους Financial Times , επενδυτές που έχουν επείγουσα ανάγκη χρημάτων, καταφεύγουν σε ενεχυρίαση μπουκαλιών τους όπως  το Château Lafite και Château d’Yquem.

Ο Paul Aitken, ιδρυτής του Μανχάταν lender borro, είπε στους FT ότι υπάρχει μια αύξηση στη χρήση κρασιών ως εγγύηση για την εξασφάλιση δανείων πάνω από US $ 100k με επιτόκια 2,5-4% το μήνα.

“Τα δάνεια που πάρθηκαν για το κρασί είναι πάρα πολύ μεγάλα. Ένα μπουκάλι Château d’Yquem είχε μια προσφορά δανείου  US $ 48.000 »!

Στο borro, του οποίου πελάτες συμπεριλαμβάνονται επιχειρηματίες σε αναζήτηση άμεσων ταμειακών ροών, η αξία των δανείων από εκλεκτά κρασιά ανέρχεται σε US $ 4 εκατομμύρια – διπλάσιο από εκείνο του περασμένου έτους.

Εκτός από τα πέντε first growths του Μπορντό, κρασιά με βάση το Pomerol όπως το Château Pétrus και το Domaine de la Romanée-Conti της Βουργουνδίας είναι κρασιά που χρησιμοποιούνται πιο συχνά ως εγγύηση για την εξασφάλιση δανείων μέσω του borro.

Το Borro παρέχει γρήγορα δάνεια μέχρι και 1 εκατ. δολάρια για πολύτιμα είδη όπως το καλό κρασί, ρολόγια, κοσμήματα, πολυτελή αυτοκίνητα, έργα τέχνης και αντίκες. Μέχρι σήμερα έχει χρηματοδοτήσει δάνεια με αξία $ 83.7 εκατομμυρίων.

https://www.borro.com/

Καλά κρασιά.

Κάνε Εγγραφή για τις πιο φρέσκες εβδομαδιαίες ιστορίες κρασιού!

Γράψε σχόλιο

Translate »