Sauvignon Blanc (Το ζωηρό)

Από τον VASILIOS GAVRILIS

Η διάσημη ποικιλία της περιοχής του Λίγηρα (τα γνωστά Pouilly-Fume και Sancerre), η οποία έγινε ιδιαίτερη γνωστή για τον αρωματικό της χαρακτήρα, τις υψηλές οξύτητες και τα φυτικά της αρώματα, γρήγορα έκανε σπουδαία καριέρα και διεθνώς στο γνωστό Νέο Κόσμο σε οινοπαραγωγούς περιοχές στη Νέα Ζηλανδία, τη Χιλή, την Καλιφόρνια, την Αυστραλία. Η επιτυχημένη διαδρομή του όμως δεν σταμάτησε εκεί.

Στην Ελλάδα είχε από την αρχή μόνο φίλους. Διότι από τη στιγμή που πρωτοεμφανίστηκε εδώ, πέτυχε, καθώς βρήκε στα ελληνικά εδάφη και στις ελληνικές κλιματικές συνθήκες τον τρόπο να εκφράσει γοητευτικά τα χαρακτηριστικά που αναγνωρίζονται στα κρασιά της ποικιλίας, και σιγά σιγά κατόρθωσε να ανέβει πολύ ψηλά. Δύσκολα βρίσκουμε πλέον πλαδαρά και αδιάφορα κρασιά ή τα άδεια, επιθετικά και θεόξινα δείγματα της εποχής που το Sauvignon Blanc έστρωνε το δρόμο προς την επιτυχία. Σήμερα στην Ελλάδα έχουμε μερικά από τα πιο σημαντικά, ολοκληρωμένα και ενδιαφέροντα Sauvignon Blanc στον κόσμο και ολόκληρες περιοχές (Δράμα και Καβάλα, για παράδειγμα) είναι καλυμμένες από αμπελώνες με τη σπουδαία ποικιλία.

Καλά κρασιά.

Κάνε Εγγραφή για τις πιο φρέσκες εβδομαδιαίες ιστορίες κρασιού!

Γράψε σχόλιο

Translate »