Βυσσινόκηπος (Θα’θελε να γεννηθεί κόκκινο !!)

Από τον VASILIOS GAVRILIS

Είναι μεγάλη μου τιμή να εκφράσω την ταπεινή μου γνώμη για ένα τόσο εξαιρετικό κρασί του Γιώργου Παλυβού.

visinokipos

Το χρώμα του έντονο βυσσινή(Βυσσινόκηπος όνομα και πράγμα!) και στη γεύση κυριαρχούν, το βύσσινο και τα κόκκινα φρούτα

Κατά την άποψη μου είναι λίγο τανικό, με υψηλό αλκοολικό βαθμό για ροζέ (13%). Παραμένει όμως αρκετά ευχάριστο ακόμη και χωρίς φαγητό.

0025

Συνοδεύει άνετα λευκό κρέας με πολλά καρυκεύματα, πιάτα με αλλαντικά και λευκά ημίσκληρα τυριά.

Πολύ καλό για άνοιξη και καλοκαίρι.

Μου άρεσε πολύ.

 

Για την ιστορία:

Τοπικός Κορινθιακός Ροζέ Ξηρός Οίνος

Ποικιλία: Αγιωργίτικο
Περιοχή: Αρχαία Νεμέα

  • Αμπελώνας: Ιδιόκτητος, θέση Κοκκινίτσα  Τρύγος: 15-20/09
  • Αλκοολικός Τίτλος: 13%
  • Ανάγοντα Σάκχαρα: <2gr/lt
  • Ολική Οξύτητα: 5,4
  • PH: 3,42
  • Ετήσια Παραγωγή φιαλών: 30.000

 

Οινοποίηση:
Τρύγος πολύ νωρίς το πρωί και μεταφορά στο οινοποιείο με φορτηγό ψυγείο. Παραμονή σταφυλιών στο ψυγείο για 12ώρες, αποραγισμός και κρυοεκχύλιση για 14 ώρες σε θερμοκρασία 0οC. Πίεση στέμφυλων έως 1,4bar. Ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

 

Διακρίσεις – Μετάλλια:

  • Ασημένιο Μετάλλιο, σοδειά 2003, InternationalWineContest (Αμερική)
  • ΑσημένιοΜετάλλιο, σοδειά 2005, Concours International du Vin (Ελλάδα)
  • Χάλκινο Μετάλλιο, σοδειά 2006, Decander (Λονδίνο)
  • ΑσημένιοΜετάλλιο, σοδειά 2009, ConcoursInternationalduVin (Ελλάδα)
  • Bronze Medal, Decanter, UK, 2007
  • Silver Medal, Selectiones Mondiales des Vins, Canada, 2007
  • Silver Medal, Decanter, UK, 2008

Καλά κρασιά.

Κάνε Εγγραφή για τις πιο φρέσκες εβδομαδιαίες ιστορίες κρασιού!

Γράψε σχόλιο

Translate »