(Αντρικά λόγια…)Τι πρέπει να ξέρετε για το κρασί πριν βγείτε… ραντεβού.

Από τον VASILIOS GAVRILIS

1Ένα ποτήρι κρασί (τουλάχιστον) πρωταγωνιστεί σχεδόν πάντα σε ένα ερωτικό ραντεβού. Κι όσο πιο πολλά γνωρίζετε γι’ αυτό, τόσο περισσότερο μπορείτε να το αξιοποιήσετε προς… όφελός σας.

Θα έχετε διαπιστώσει και οι ίδιοι ότι το κρασί σε ένα ερωτικό ραντεβού παίρνει έναν πολύ αισθησιακό ρόλο, ειδικά όταν είναι κόκκινο, συμβολίζοντας το πάθος. Το άρωμά του, οι καμπύλες του ποτηριού, ο πειρασμός που δημιουργεί μετά την πρώτη γουλιά, όλα παίζουν ρόλο και το καθιστούν ένα… ακαταμάχητο ποτό.

Αν η ατμόσφαιρα είναι η κατάλληλη και το κρασί καλό, ξεδιπλώστε τις γνώσεις σας και προκαλέστε το ενδιαφέρον του ανθρώπου που έχετε απέναντί σας, εξηγώντας του μερικά πράγματα για το κρασί που θα σας ανεβάσουν στην εκτίμησή του και θα σας κάνουν κι εσάς –όπως κι αυτό- ακαταμάχητους.

Βάλτε λίγο κρασί και ξεκινάμε!

2Άρωμα
Μόνο το άρωμα του κρασιού αρκεί για να προκαλέσει το έτερον ήμισυ στο ραντεβού σας, κι αν αναρωτιέστε το γιατί, ο λόγος είναι ότι το άρωμά του στην ουσία αντιγράφει τις φερομόνες, χημικές ουσίες που εντοπίζονται στο δέρμα και τις τρίχες και συνδέονται με τη σεξουαλική συμπεριφορά.

3Λάμψη
Ένα ποτήρι κρασί μπορεί να χαρίσει και στους δυο σας μια σεξουαλική λάμψη, με τις πολυφαινόλες του να αναλαμβάνουν δράση και να αποτρέπουν τη γήρανση του δέρματος με το πέρασμα του χρόνου. Έχετε υπόψη σας, όμως, ότι τα… πολλά ποτήρια κρασί σε μια βραδιά έχουν αντίθετα αποτελέσματα, αφυδατώνουν και δεν χρειάζεστε να σας πούμε πώς είναι το δέρμα σας την άλλη μέρα το πρωί…

4Πλήρες σώμα
Μιλώντας για το «σώμα» του κρασιού, πρέπει να ξέρετε ότι αναφερόμαστε στην υφή και το βάρος του. Ένα κρασί που χαρακτηρίζεται με «πλήρες σώμα» σημαίνει ότι είναι πλούσιο και σύνθετο, με γεύση που παραμένει στο στόμα για να την απολαύσετε. Ό,τι καλύτερο για ένα έντονο ραντεβού.

5Μαρία Αντουανέτα
Αν αναρωτιέστε τι δουλειά έχει η βασίλισσα της Γαλλίας με το κρασί, πρέπει να ξέρετε ότι οι φήμες λένε πως το σχήμα του κλασικού coupe ποτηριού σαμπάνιας προσαρμόστηκε από ένα καλούπι κεριού που έγινε από το στήθος της Μαρίας Αντουανέτας. Παρ’ όλο που πρόκειται, φυσικά, για μύθο, πολλές ιστορικές γυναίκες όπως η Madam du Pompadour, η Madame du Barry (ερωμένες του Λουδοβίκου XV), η Joséphine de Beauharnais γυναίκα του Ναπολέοντα και η Ωραία Ελένη θεωρούνται να έχουν εμπνεύσει τη δημιουργία τέτοιου είδους… ποτηριών.

6Επιθυμία
Το κόκκινο κρασί, το οποίο έχει και το χρώμα της αγάπης και του πάθους, θεωρείται ότι αυξάνει τη σεξουαλική διάθεση στις γυναίκες, με τους επιστήμονες να αναφέρουν ότι ουσίες που συναντάμε σε αυτό αυξάνουν τη ροή του αίματος και οδηγούν σε αυξημένα επίπεδα σεξουαλικής επιθυμίας, περισσότερο σε σχέση με άλλα αλκοολούχα ποτά,  σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευτεί στο Journal of Sexual Medicine.

7Τα… ίχνη του αλκοόλ
Όταν πιάσετε ένα ποτήρι κρασί κι αρχίσετε να το στροβιλίζετε απαλά, θα παρατηρήσετε ότι δημιουργούνται κάποιες γραμμές σαν σταγόνες στο ποτήρι. Όσο περισσότερες είναι αυτές οι γραμμές, τόσο μεγαλύτερη είναι και η περιεκτικότητα του κρασιού σε αλκοόλ, γι’ αυτό πάρτε τα μέτρα σας.

Καλή Επιτυχία

Καλά κρασιά.

Κάνε Εγγραφή για τις πιο φρέσκες εβδομαδιαίες ιστορίες κρασιού!

Γράψε σχόλιο

Translate »