Χατζηδάκη – Αηδάνι 2014. “Ώριμο και πλουσιοπάροχο!”

Από τον VASILIOS GAVRILIS

«Όταν ο καιρός ζεσταίνει, με ελκύουν tα τραγανή λευκά κρασιά από την Ελλάδα και την Ιταλία, ειδικά από τα νησιά τους», έγραψε ο Dave McIntyre στην Washington Post, πριν να συστήσει αυτό το ελληνικό κρασί από τις Κυκλάδες.

Ώριμο και πλουσιοπάροχο, το βιολογικό αυτό κρασί εκρήγνυται με γεύσεις βερίκοκων και ροδάκινων, κάποια γιασεμί και άλλα άσπρα λουλούδια, χρυσοκίτρινο χρώμα, εκφραστική μύτη με φρέσκες νότες εσπεριδοειδών, εξωτικών φρούτων και ορυκτότητας. Ζωηρό, ισορροπημένο στόμα μεγάλης επίγευσης με νότες καραμέλας βουτύρου και ιωδίου.

“Υπάρχει αρκετή οξύτητα να το κρατήσει σε ισορροπία, αλλά το κρασί αυτό έχει ως στόχο τον ηδονισμό περισσότερο από το πνευματικό ενδιαφέρον . Ξαπλώστε πίσω, χαλαρώστε και απολαύστε”.

Σταφύλια από τους βιολογικά καλλιεργούμενους αμπελώνες μας, σε υψόμετρα από 70 έως και 330 μέτρα.

Οινοποίηση: παραμονή του γλεύκους με τα στέμφυλα για 12 ώρες, διαχωρισμός γλεύκους από στέμφυλα, απολάσπωση και ζύμωση με ιθαγενείς ζύμες στους 18°C. Ωρίμανση για 6 μήνες σε δεξαμενή και εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα.


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Απολαύστε το στους 12 – 14°C. Συνοδεύει θαλασσινά, λευκόσαρκα κρέατα, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες, φουαγκρά και φρέσκα λευκά τυριά.

Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 5 χρόνια.


Ετικέτα: H παιδική ζωγραφιά της κόρης των παραγωγών, Στέλλας

Καλά κρασιά.

Κάνε Εγγραφή για τις πιο φρέσκες εβδομαδιαίες ιστορίες κρασιού!

Γράψε σχόλιο

Translate »